evelineverwimp.reismee.nl

Update 3 projectdagen door Jetske...

Hallo allemaal,

We hebben weer een update vanuit worldmapping gekregen.....

Beste ouders,

de jongeren hebben het enorm naar hun zin in Uganda, lachen bijzonder veel en genieten nog meer! Als gevolg van het regenseizoen vallen er 's nachts flinke buien, waardoor het programma soms iets later begint, maar overdag is het vaak warm en mooi weer zoals jullie op defoto'skunnen zien. 's Avonds delen de Worldmappersrond het kampvuur enmetEmiels gitaarhun ervaringen met elkaar. Daar hebben ze er namelijk flink wat van opgedaan tijdens het bezoeken van drie projectende afgelopen dagen:

Kim

Kim is een Nederlandse vrouw die in een afgelegen gebied woont, waar ze de zorg op zich genomen heeft voor een aantal kinderen en zich inzet voor de hele gemeenschap. Hier hebben de Worldmappers kennis gemaakt met haar werk en door middel van een speurtocht meer geleerd over Uganda en de uitdagingen van de bevolking.

Cepo

Cepo is een project dat is opgericht door drie Ugandese vrouwen die zich met hart en ziel inzetten voor kwetsbare leden van de gemeenschap. Dit doen ze onder andere door het geven van voorlichting en zorg, maar bijvoorbeeld ook door het bouwen van fuel saving stoves.

Chedra

Cedra begon als een zelfhulpgroep om de gevolgen van hiv/aids in de gemeenschappen rond Masaka te bestrijden. Inmiddels runt de organisatie verschillende programma's om de gezondheid van de lokale bevolking te bevorderen, bijvoorbeeld door testcentra, huisbezoeken en programma's om hygiëne te verbeteren. Hier kregen de Worldmappers een voorlichting over hiv/aids in de vorm van een toneelstuk. Hoewel ze dachten al best wat van het onderwerp te weten, bleek de voorstelling enorm onderhoudend en leerzaam. Bovendien kregen de jongeren hier een Ugandese naam.

's Middags zochten ze welkome verkoeling en rust in het zwembad van Masaka.

Lake Bunyonyi

Morgen vertrekt de groep naar Lake Bunyonyi in het zuidwesten van Uganda. Aan ditsprookjesachtig mooie meer hebben ze even de tijd om bij te komen van alle indrukken en hun zware inspanningen voor de projecten.

Groetjes, Jetske

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!